Founder

Founder

  • Radna Berendsen

High on Hairspray – Radna Berendsen, Founder 

Wiewathaar.nl omschreef haar recent als toptalent van de Nederlandse kapperswereld, een haarkunstenares met een voorliefde voor make-up en visagie, topstylist bij kapsalon Mohair in Amsterdam, freelance haarstylist/visagist en oprichter van haar eigen haarstyling en make-up agentschap ‘High on Hairspray’.

Mensen mooi maken doordat zij zich mooi voelen is wat Radna het liefst doet. “Make-up kan net dat verschil maken”, weet Radna. En een goed kapsel natuurlijk. “Je kunt zoveel met haar, het is fijn materiaal om mee te werken”, zei ze al eens over haar passie.

De liefde zat er al vroeg in, want op haar zestiende koos Radna al voor het vak. Werken met haar en make-up leerde ze van de besten. Ze ging werken in een salon in Amsterdam en leerde knippen en stylen naar het voorbeeld van de bekende Britse haarstylist Vidal Sassoon (die onder meer de boblijn introduceerde).

Radna’s mentor was een groot Sassoon-fan en nam haar mee naar haarshows in Londen en Parijs. Ze werd intern opgeleid tot topkapper en dito visagist, wat er ook toe leidde dat ze tot drie keer toe werd genomineerd voor de Coiffure Award.

Radna verzorgde haar en make-up voor speelfilms, televisie, fotografie, videoclips en reclamecampagnes, werkte in Barcelona en New York en deed de styling voor Gogo danseressen. Maar ook de ‘gewone’ mens kan bij haar in de stoel terecht. “Ik hou het graag persoonlijk en zoek samen met mijn klanten de grenzen op”, aldus Radna.

 

 

'